top of page

Pigment behandeling

Pigmentvlekken zijn opeenhopingen van het pigment in de huid, waardoor een donkere verkleuring zichtbaar wordt. In de loop der jaren kunnen pigmentvlekken ontstaan. Vaak speelt regelmatige blootstelling aan de zon en UV straling hierbij een grote rol, maar pigmentvlekken kunnen ook ontstaan door huidveroudering, hormoonschommelingen (melasma) of wondjes. Er zijn verschillende behandelingen tegen pigmentvlekken. 

Pigment behandeling | Derma Quality Almere

De behandeling

Tijdens de intake bekijken we van welke type pigment er sprake is en maken een behandelplan op maat. Wij bieden de volgende behandelingen aan bij pigmentatie; laserbehandeling / medische peelings / microneedling en/of camouflagetherapie. Er zijn ook combinatiebehandelingen mogelijk.


Pigmentlaser:

Met de Q switched Nd YAG laser kunnen pigmentvlekken zoals zonnevlekken of ouderdomsvlekken vrij eenvoudig worden verwijderd. De huid wordt tijdens de laserbehandeling zeer kort blootgesteld aan een lichtpuls. U voelt dit als een elastiekje, die naderhand warm aanvoelt. Het licht van de pigmentlaser wordt geabsorbeerd door het pigment in de huid. De omgezette warmte zorgt ervoor dat het overtollige pigment wordt vernietigd. De pigmentvlek wordt hierdoor lichter of verdwijnt geheel. Gemiddeld zijn er 1 tot 3 behandelingen nodig, met een interval van 4 weken.


Peeling

Met een medische peeling kan oppervlakkige pigmentatie makkelijk behandeld worden. Wij hebben verschillende medische peelings die geschikt zijn voor ieder huidtype. Ook met een getinte/donkere huid kun je een peeling ondergaan. Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van de donkere huid.

Vergoeding

Heb je een aanvullende zorgverzekering? Dan wordt de pigment behandeling wellicht deels of volledig vergoed. Neem voor meer informatie contact op met je zorgverzekeraar.

Nieuwsgierig geworden? 

Wij helpen je graag verder tijdens een gratis intake waarin we alle mogelijkheden bespreken en je een persoonlijk DQ skin plan ontvangt. Vragen over jouw huid? Neem dan contact met ons op!

bottom of page