top of page

Littekenbehandeling

Littekens zijn ontsierende en vaak gevoelige huidafwijkingen die ontstaan als de wondgenezing verstoord wordt. Littekens kunnen verkleuringen, jeuk en (pijn)klachten geven en kunnen voor bewegingsbeperkingen zorgen. Er zijn verschillende behandelmethoden om littekens te verminderen. Afhankelijk van de diepte, structuur en kleur van de huidbeschadiging wordt tijdens de intake bepaald welke behandeling het meest geschikt is: littekenmassage, siliconenpleister, microneedling, littekencreme en/of chemische peeling. 

Littekenbehandeling | Derma Quality Almere

De behandeling

Littekens na brandwonden, een ongeval of operatie, kunnen pijn doen, trekken en/of jeuken. Ook kan een litteken dat bij een gewricht zit beweging beperken. Door middel van een littekenmassage kunnen we de litteken(s) soepeler maken. Door speciale "massagetechnieken" verbeteren we de doorbloeding, heffen we spanning en verklevingen op en maken we harde plekken weer zacht en soepel. Bij behandeling van nieuwe en bestaande hypertrofische of keloïdale littekens, kan behandeling met siliconenpleisters effectief zijn.


Bij acnelittekens kunnen medische peelings en microneedling verbetering bieden. Ook passen wij camouflagetherapie toe bij littekens. Tijdens het intakegesprek bekijken we met jou wat de beste aanpak is en stellen we een behandelplan op maat op.

Vergoeding

Heb je een aanvullende zorgverzekering? Dan wordt de littekenbehandeling wellicht deels of volledig vergoed. Neem voor meer informatie contact op met je zorgverzekeraar.

Nieuwsgierig geworden? 

Wij helpen je graag verder tijdens een gratis intake waarin we alle mogelijkheden bespreken en je een persoonlijk DQ skin plan ontvangt. Vragen over jouw huid? Neem dan contact met ons op!

bottom of page