top of page

Waarom moet je je huid reinigen?

Een juiste reiniging / cleanser is de basis van een goede ochtend- en avond routine. Onze huid krijgt namelijk een hoop te verduren, zowel van buitenaf als van binnenuit. Wanneer je niet goed reinigt, vergroot je de kans op huidproblemen en huidveroudering.Waarom je gezicht in de ochtend reinigen?

Tijdens het slapen verwerkt je huid afvalstoffen. Ze worden door je huid afgescheiden en blijven liggen op je huid. Door je huid in de ochtend te reinigen verwijder je afvalstoffen zoals nachtelijk zweten, talg en bacteriën.


Waarom je gezicht in de avond reinigen?

Al de invloeden van overdag zoals; UV stralingen, vrije radicalen, zweet, make-up en talg verzamelen op je huid. Door deze invloeden te verwijderen, zorg je er voor dat je poriën minder verstopt kunnen raken, waardoor onzuiverheden ook minder snel zullen ontstaan. Door een goede reiniger te gebruiken, kan jouw serum en nachtcrème ook beter opgenomen worden.


Maar welke reiniging....

Een goede reiniging is dus een must-have voor iedereen. Een verkeerde reiniger kan je huid juist beschadigen. Als je je huid bijvoorbeeld te veel uitdroogt met een reiniger, kan je juist puistjes veroorzaken. Wil je graag advies over welke reiniging het beste bij je huid past? Wij adviseren jou graag bij het kiezen van de juiste reiniger.

Comments


bottom of page