top of page

Airplane Acne


Laten we eens praten over een bekend fenomeen onder reizigers: Airplane Acne, een huidprobleem dat optreedt als gevolg van verschillende factoren tijdens het reizen per vliegtuig. De term verwijst naar de uitbraken van acne die kunnen optreden als reactie op de omgeving en de stress van vliegreizen.

Laten we eens kijken naar de factoren die kunnen leiden tot deze onverwachte reisbijwerking:


  1. Lage luchtvochtigheid: Stap aan boord van het vliegtuig en bereid je voor op droge lucht. De lage luchtvochtigheid in de cabine kan je huid uitdrogen en kwetsbaar maken voor acne-uitbraken.

  2. Stress: Van vertraagde vluchten tot krappe zitplaatsen, reizen kan behoorlijk stressvol zijn. Stress kan leiden tot hormonale schommelingen die de huid gevoeliger maken voor acne.

  3. Bacteriën: Je deelt je ruimte in het vliegtuig met allerlei bacteriën, van de stoelbekleding tot de armleuningen. Deze bacteriën kunnen je poriën verstoppen en ontstekingen veroorzaken,vooral als je gevoelig bent voor verstopte poriën.

  4. Veranderingen in je routine Reizen verstoort vaak je normale huidverzorgingsroutine. Misschien sla je je gebruikelijke stappen over of gebruik je andere producten die je huid kunnen irriteren.


6 tips om Airplane Acne te bestrijden

  • Hydratatie als hoofdprioriteit: Drink voldoende water voor en tijdens de vlucht om je huid gehydrateerd te houden. Een goed gehydrateerde huid is minder vatbaar voor acne.

  • Reinig je huid grondig: Reinig je gezicht voor de vlucht om overtollig talg te verwijderen.

  • Make-up: Als je foundation gebruikt, zorg er dan voor dat het waterbasis is en niet op oliebasis. Dit helpt verstopte poriën te voorkomen en zorgt ervoor dat je huid kan ademen, vooral na een lange vlucht.

  • Moisturizer: Breng een vochtinbrengende crème aan voor en tijdens de vlucht om je huid gehydrateerd te houden en vochtverlies te minimaliseren. Denk eraan om je Hyaluronserum aan te brengen voordat je je crème aanbrengt. Mesoestetic HA Densimatrix serum is onze nummer 1 vochtinbrengende serum!

  • Gezonde snacks: Vermijd suikerrijk en vet voedsel. Kies tijdens de vlucht voor gezonde snacks zoals fruit en groenten om ontstekingen te verminderen en acne-uitbraken te voorkomen.

  • Aangekomen op je bestemming? Reinig je huid goed om eventuele opgebouwde viezigheid van het reizen en overtollig talg te verwijderen.


Met een goede hydratatie, een eenvoudige huidverzorgingsroutine en een paar gezonde gewoonten tijdens de vlucht, kun je stralend op je bestemming aankomen.

Comments


bottom of page