top of page

Blauw licht, wordt je huid daar sneller oud van?

Blauw licht wordt ook wel hoogenergetisch zichtbaar licht (high-energy visible light of HEV) genoemd. In vergelijking met de zon is het blauwe licht afkomstig van digitale apparaten zoals o.a. de smartphone, laptop en tv. Wist je dat de huid meer dan ooit wordt blootgesteld aan blauw licht?


Blauw licht en de huid

Blauw licht beschadigt je huidcellen en geeft vroegtijdige huidveroudering en pigmentvlekken. Het is belangrijk om je huid te beschermen tegen blauw licht. Van blootstelling aan blauw licht, krijgt de huid te maken met oxidatieve stress, om dat te bestrijden is het belangrijk om antioxidanten in je huidverzorging te gebruiken. Mesoestetic Aox Ferulic is een antioxidant concentraat om de huid te beschermen tegen de gevolgen van oxidatie door vrije radicalen. Het bevat Ferulazuur 0.5%, dit voorkomt oxidatie stress. Daarnaast is het erg belangrijk om de huid te beschermen met een zonbescherming die een breedspectrum aan UV-bescherming bevat. Onze zonbescherming van Mesoestetic biedt een unieke bescherming tegen UVA, UVB, infrarood en blauw licht! Kortom, een breedspectrum UV-bescherming is een must wanneer je je huid wilt beschermen tegen de gevolgen van blauw licht.


Tips

  • Night Shift op je telefoon: blauw wordt geel. De meeste smartphones kun je op nachtmodus (night shift) zetten. De warmere kleurtemperaturen zijn veel beter voor je huid en ogen. Ga op je smartphone naar ‘Instellingen’ en dan naar ‘Beeldscherm’ om night shift in te schakelen.

  • Ga voor digitale detox! De beste manier om je huid te beschermen tegen blauw licht is .. zorgen dat je zo min mogelijk blootgesteld wordt aan je schermen. Laat je telefoon meer links liggen, ga minder op je social media.


Bescherming tegen blauw licht

Ben je benieuwd naar welke producten het meest geschikt zijn voor jouw huid? Neem contact met ons via Whatsapp of bellen; 06 - 39 20 715 4 of mail naar info@dermaquality.nl.


Commentaires


bottom of page