top of page

Kalknagelbehandeling

Een kalknagel is een verkleurde, verdikte en brokkelige nagel, veroorzaakt door een schimmelinfectie die in de nagel groeit. Omdat de schimmel zich hardnekkig vastbijt in de nagelplaat, zijn kalknagels lastig te behandelen. Antischimmelcrèmes bieden vaak niet voldoende resultaat en intensieve medicatie heeft vaak nare bijwerkingen. Gelukkig kunnen we het effectief behandelen met onze laser, zodat jij er voor eens en voor altijd vanaf komt. 

Kalknagelbehandeling | Derma Quality Almere

De behandeling

Voor het behandelen van de kalknagel maken we gebruik van de Q-switched ND Yag laser. De lichtflitsen die de laser produceert, worden in de nagel omgezet in warmte . Deze warmte wordt opgenomen door de schimmel onder de nagel. Het licht van de laser kan zo de schimmel tot diep in de nagelplaat vernietigen. Uiteindelijk zal de aangedane deel van de nagel uitgroeien en komt daar een gezonde nagel voor in de plaats.


Voor een duurzaam en blijvend effect zijn er tenminste drie laser behandelingen nodig met een interval van 4 weken. De vierde laserbehandeling vindt plaats na 6 maanden. Vooraf maken wij foto’s ter evaluatie. Bij de meeste kalknagels wordt goed resultaat bereikt. Wanneer de schimmeldraden overal vernietigd zijn kan de teennagel gezond uitgroeien. Bij gezonde teennagels duurt dit gemiddeld 9 tot 12 maanden. Een aangedane nagel groeit vaak langzamer. Het opvolgen van de adviezen is van groot belang om nieuwe infectie te voorkomen.

Vergoeding

Kalknagel behandeling wordt niet vergoed door de zorgverzekering. De kosten van de behandeling zijn voor eigen rekening.

Nieuwsgierig geworden? 

Wij helpen je graag verder tijdens een gratis intake waarin we alle mogelijkheden bespreken en je een persoonlijk DQ skin plan ontvangt. Vragen over jouw huid? Neem dan contact met ons op!

bottom of page