top of page

Couperose / vaten

Couperose is een roodkleuring van de huid met daarin kleine zichtbare haar- en bloedvaatjes, wat op verschillende delen in je gezicht zichtbaar kan zijn. Couperose ontstaat doordat er oppervlakkige bloedvaten in de huid verslappen en hierdoor verwijden. Couperose of ook wel gesprongen adertjes en/of bloedblaren genoemd kunnen goed behandeld worden met een vaatlaser of coagulatie. Na één behandeling zie je al resultaat.


VERMINDERING ROODHEID EN AANWEZIGHEID VAN HET VAATJE / VERSTERKING VAN DE HUID / EGALE EN RUSTIGERE HUID

Couperose / vaten | Derma Quality Almere

De behandeling

Er zijn twee manieren om couperose effectief te behandelen:


  • Vaatlaser | Met behulp van de vaatlaser kunnen we couperose effectief behandelen. De laser straalt een hoog geconcentreerde lichtstraal in het bloedvaatje en de rode kleurstof van het bloed (hemoglobine) absorbeert deze lichtstraal. Dit wordt omgezet in warmte die de bloedvatwand vernietigt, zodat deze zichtbaar verdwijnt. De behandeling is gebaseerd op de absorptie van laserlicht in het bloed.

  • Coagulatie | Coagulatie is een zeer effectieve en techniek waarbij het bloedvaatje door middel van een miniscuul naaldje, wordt opgewarmd. Je lichaam ruimt het bloedvaatje geheel of gedeeltelijk zelf op en laat het verdwenen.


Hoeveel behandelingen er nodig zijn is afhankelijk van de vaten. Gemiddeld zijn dit er 1 tot 3 met een interval van 4 weken tussen de behandelingen. Tijdens de intake bespreken we de mogelijkheden en maken we een behandelplan op maat.


Vergoeding

Heb je een aanvullende zorgverzekering? Dan wordt het behandelen van couperose wellicht deels of volledig vergoed. Neem voor meer informatie contact op met je zorgverzekeraar.

Nieuwsgierig geworden? 

Wij helpen je graag verder tijdens een gratis intake waarin we alle mogelijkheden bespreken en je een persoonlijk DQ skin plan ontvangt. Vragen over jouw huid? Neem dan contact met ons op!

bottom of page