top of page

Beenvaten

Beenvaatjes zijn zichtbare rood-blauwe bloedvaten in de benen die verslapt of uitgezet zijn. Ze kunnen onstaan door o.a. een erfelijke aanleg, hormoonschommelingen tijdens de zwangerschap of een staand beroep waarbij veel druk wordt uitgeoefend op de bloedvaatjes. Naast cosmetisch storend, kunnen deze vaatjes ook een zwaar, jeukend of prikkelend gevoel geven in de benen. Bij Derma Quality helpen we je met behulp van een krachtige medische laser de beenvaatjes te verminderen / te verwijderen.

Beenvaten | Derma Quality Almere

De behandeling

Voor het behandelen van de beenvaatjes maken we gebruik van laserlicht met een speciale golflengte. Deze laat zijn energie los op de rode bloedkleurstof in de zichtbare vaatjes. Door de warmte ontwikkeling zal het bloed worden verhit en de eiwitten in de wand van het bloedvat zullen worden beschadigt. Het lichaam zal zelf na verloop van tijd het beschadigde vaatje opruimen. 


Het aantal behandelingen dat nodig is, is afhankelijk van de grootte van het gebied en het aantal zichtbare bloedvaatjes op de benen. Gemiddeld zijn 2 tot 3 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen met een behandelfrequentie van ongeveer 6 - 8 weken. Tijdens de intake bespreken we je wensen en verwachtingen en geven we aan wat de mogelijkheden zijn.


Een beenvaten behandeling bestaat uit:

  1. Een uitgebreide intake + behandelplan op maat

  2. Foto’s van de beenvaten

  3. De laserbehandeling

  4. Thuisadvies


Vergoeding

Het laseren van beenvaten wordt niet vergoed door de zorgverzekering. De kosten van de behandeling zijn voor eigen rekening

Nieuwsgierig geworden? 

Wij helpen je graag verder tijdens een gratis intake waarin we alle mogelijkheden bespreken en je een persoonlijk DQ skin plan ontvangt. Vragen over jouw huid? Neem dan contact met ons op!

bottom of page